Printversie

MEDEWERKERS IN HET VRIJE BEROEP (HRM)

U bent vrij beroeper maar ook werkgever, en u bent op zoek naar advies om uw personeelsbeleid te optimaliserenDan bent u hier aan het juiste adres!

Op deze pagina vindt u praktische tips, tools en adviezen om uw personeelsbeleid te toetsen en te verbeteren. Deze toolkit werd op maat gemaakt van de vrije beroepsbeoefenaar met speciale aandacht voor de verschillen tussen werknemers in vast dienstverband en zelfstandige medewerkers.

Hier kan u fiches downloaden waarin u concrete tools, formulieren, sjablonen, gespreksstructuren, enz. terugvindt die u meteen kan toepassen in de praktijk. Hieronder een overzicht van enkele thema's waarrond u fiches mag verwachten:

mindmap_toolkit2

Klik door op de onderstaande links en ontdek hoe u uw personeelsbeleid op een eenvoudige manier, in kleine stappen kan professionaliseren.

1. Algemene fiches
2. Hoe medewerkers aantrekken?
3. Hoe medewerkers binden en boeien?
4. Hoe medewerkers loslaten?

PS: Aan de slag met gezondheid op het werk? Klik hier voor meer informatie.

Foto_MIHVB

 

De Federatie Vrije Beroepen ontwikkelde ook het handboek 'Medewerkers in het vrije beroep'. Dit naslagwerk neemt u van A tot Z mee in alle aspecten van een degelijk personeelsbeleid, op maat van het vrije beroep. U kan deze pocket eenvoudigweg bestellen via de website van uitgeverij Die Keure. Kostprijs bedraagt 25€, exclusief voor leden slechts 20€.   

 

Hoewel dit project eind 2014 werd afgesloten, kan u nog steeds bij ons terecht voor informatie en advies rond personeelsbeleid. Neem gerust contact op via onze contactpagina of stel uw vraag rechtstreeks aan de jobkanaaladviseurs.

Uw vraag wordt zo snel mogelijk opgevolgd.

 

 

 

Deze toolkit werd tot stand gebracht met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse overheid.

ESFcolofon_transparent_2