Printversie

Webinar-bibliotheek

webinars_federatie_vrije_beroepen_siteOp deze pagina kan u een aantal webinars van de Federatie Vrije Beroepen en UNIZO integraal herbekijken.

De ontwikkeling van een groot deel van deze webinars gebeurde in het kader van ons CONNECT-project, gericht op economische en juridische beroepers die de subsidiedatabank en de coachings- en begeleidingsdatabank willen betrekken in hun dienstverlening. Deze webinars kunnen echter ook interessant zijn voor andere vrije beroepers die beroep willen doen op een van de vele steunmaatregelen die de overheid aanbiedt.

 

 

Hoe gaan we om met de snelle stijging van Covid-19 besmettingen? 

De coronabesmettingen nemen weer toe. Dit zal ongetwijfeld te voelen zijn bij de zorgverstrekkers uit de eerste lijn. Daarom organiseerden wij samen met ons Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers dit gratis webinar voor 360 personen met Dirk Ramaekers, Dirk De Wolf en Pierre Van Damme rond de epidemiologische stand van zaken van Covid-19. Gezien de grote vraag, kan u hier de opname vinden. Hoe zal deze stijging te voelen zijn bij de eerstelijnszorg? Welke maatregelen zijn een optie om de meest kwetsbaren te beschermen? Deze een nog meer antwoorden vindt u in deze opname.

 

Premies en subsidies inzake energiemaatregelen 

Op 5 juli 2019 gaf Alex Polfliet toelichting bij de verschillende premies en subsidies inzake energiemaatregelen. In dit korte webinar worden heel wat praktische voorbeelden aangehaald die aantonen dat u voor heel wat energiebesparende aanpassingen beroep kan doen op steunmaatregelen.

 

Subsidie en begeleiding via Vlaio 

VLAIO tracht de Vlaamse ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen met een ruim aanbod aan subsidiemogelijkheden, opleidings- en adviestrajecten. In dit webinar ontdekt u de verschillende mogelijkheden en waar u deze kan terugvinden.  


Bedrijfsbeheer afgeschaft, nu opleidingen op maat 

Nu het diploma bedrijfsbeheer geen voorwaarde meer is om een onderneming op te starten, zijn de alternatieve en aanvullende opleidingsmogelijkheden des te belangrijker geworden. In dit webinar ontdekt u welke trajecten u als (toekomstige) ondernemer kan volgen om uw ondernemerscapaciteiten op elk vlak te versterken.


Alternatieve financiering en FINMIX 

Wanneer uw onderneming nood heeft aan financiering en de klassieke bancaire producten niet volstaan, bestaan er nog heel wat alternatieve financieringswijzen. In dit webinar worden deze voor u op een rijtje gezet en maakt u kennis met de werking van FINMIX, een panel van financieringsexperten die u graag bijstaan met raad en daad.

 

Subsidiemogelijkheden bij ecologische investeringen 

Bent u of uw cliënteel van plan om bepaalde ecologische investeringen te doen? Bekijk het webinar van 31 mei 2018 en ontdek op welke steunmaatregelen u beroep kan doen.

 

Hoe de overheid bemiddelt bij ondernemers met financiering en/of fiscale problemen 

Ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn, soms duiken financiële problemen op. Ook in die gevallen kan u beroep doen op een aantal tools van de Vlaamse overheid die u en uw onderneming ondersteunen in de zoektocht naar oplossingen.

 

De wijzigingen in innovatiesteun 

Als ondernemer weet u dat innovatie essentieel is om uw onderneming succesvol te houden. U weet echter ook dat onderzoek en ontwikkeling een serieuze hap uit het budget kunnen nemen. Om de financiële drempel te verlagen, tracht de Vlaamse overheid innoverende projecten zo veel mogelijk te ondersteunen. In dit webinar overloopt bedrijfsadviseur Bas Sturm samen met u de diverse steunmogelijkheden.

 

Waarderingstool bedrijfsoverdracht 

Hoe wordt de waarde van een onderneming bepaald? Dit webinar geeft toelichting van methodieken bij de nieuwe waarderingstool, ontwikkeld door UNIZO in samenwerking met Eddy Laveren, professor Financial Management en Entrepreneurship aan de Antwerp Management School (AMS).