Printversie

FVIB over de open brief over de vermarkting van de zorg

  • FVIB deelt bezorgdheid vermarkting zorg
  • FVIB betreurt dat nergens naar de zelfstandige zorgverstrekker wordt verwezen

Op 5 juni ontvingen de voorzitters en lijsttrekkers van de democratische politieke partijen een open brief waarin de vermarkting van de zorg wordt aangekaart. Volgens de vele organisaties en instellingen die deze brief ondertekenden, worden de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg bedreigd door de intrede van commerciŽle activiteiten in de zorg.  Het initiatief tot  het schrijven van de open brief ging uit van de CM, de Christelijke Mutualiteit. FVIB, de met UNIZO geassocieerde Federatie voor Vrije en Intellectuele Beroepen, deelt de bezorgdheid over de vermarkting van de zorg, maar betreurt dat nergens aan de zelfstandige zorgverstrekkers wordt gerefereerd.

Volgens de beroepsorganisaties vertegenwoordigd in het FVIB-overleg van de zelfstandige zorgverstrekkers, dragen net ook de vele onderhandelingen en akkoorden met de zelfstandige zorgverstrekkers bij tot de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg. Zij stellen dan ook als doel een eerlijke vergoeding te bedingen voor de verstrekte zorgen van de (zelfstandige) zorgverstrekkers. Dit in tegenstelling tot de commerciŽle activiteiten van bedrijven en aandeelhouders met winst als enige opzet.

Het FVIB-overleg pleit voor een eensgezind optreden van alle belanghebbenden om deze vermarkting van de zorg tegen te gaan en wil hierover gesprekken voeren. FVIB en de aangesloten organisaties uit de gezondheidzorg vallen de bekommernis over de vermarkting dus zeker bij, maar zien tegelijk een belangrijke taak weggelegd voor de zelfstandige zorgverstrekker.

  • Klik hier voor de open brief
  • Klik hier voor de brief van FVIB naar Marc Justaert, voorzitter CM