Printversie

Het einde van de schijnzelfstandigheid ? - 22 mei Brussel

 
header nieuwsbrief

Sinds einde vorig jaar bestaat de arbeidsrelatieswet. Deze wet biedt een nieuw juridisch kader voor de samenwerking tussen zelfstandige ondernemers in het vrije beroep. De wet biedt ook duidelijkheid om schijnzelfstandigheid te vermijden. Hierbij lijkt een goede geschreven overeenkomst een basisvoorwaarde.

Op de FVIB-workshop van 22 mei 2007 verneemt u de finesses van deze nieuwe wet van de betrokken UNIZO-onderhandelaar. De workshop zal vooral praktisch zijn en focussen op het formuleren van goede clausules voor een overeenkomst van zelfstandige samenwerking, met oog voor de onafhankelijkheid van de beroepsbeoefenaars en de kwaliteit van de dienstverlening. FVIB doet hiervoor een beroep op een panel van eminente advocaten, specialisten in het arbeidsrecht.

PROGRAMMA

Mevrouw Anne Vanderstappen, (UNIZO-studiedienst) geeft een toelichting bij de stand van zaken van de wet tot de regeling van de aard van de arbeidsrelaties. Nadien volgt een panelgesprek met meester Carl Bevernage (Loyens), meester Karin Rasschaert (Monard-DHulst) en meester Olivier Wouters (Claeys&Engels). Daarbij is er ruimte voor vraagstelling. Ten slotte trekt FVIB de belangrijkste conclusies. De avond wordt afgesloten met een drink.

Elke aanwezige deelnemer ontvangt een gratis exemplaar van het FVIB-praktijkhandboek 'Samenwerken in associatie'. Meer info, klik hier.

WAAR EN WANNEER

Dinsdag 22 mei van 19u tot 22u in het KBC-auditorium Herman Teirlinck, Havenlaan 2, Brussel.

INSCHRIJVEN

Leden FVIB/UNIZO/Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en van de bij FVIB aangesloten beroepsorganisaties, alsook cliŽnten KBC en abonnees van De Tijd betalen 30 euro. Anderen 60 euro. Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier of bij Iris Mommaerts, iris.mommaerts@unizo.be

MEER INFO

Sanderijn Vanleenhove, 02/238.05.44 of sanderijn.vanleenhove@unizo.be

 ESF kleurlogo  ESF: Bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen en door het investeren in menselijke hulpbronnen.