Printversie

Presentatie FVIB infosessie 'starten in een vrij beroep' - Vlaamse Startersdag 2006

Wegens technische problemen was de presentatie van de FVIB-infosessie 'starten in een vrij beroep' op sommige locaties op de Vlaamse Startersdag niet aanwezig. Wij bieden daarvoor onze verontschuldigingen aan.

U kunt hier alsnog de presentatie 'starten in een vrij beroep' aanvragen.

Opmerking bij de presentatie : u kunt altijd contact opnemen met het lokaal controlekantoor om definitief uitsluitsel te bekomen wat het BTW-regime in uw concrete situatie betreft.

Infosessie 'starten in een vrij beroep' - Vlaamse Startersdag 4 mei 2006

Hoewel starten in een vrij beroep sterk gelijk loopt met starten in een ander zelfstandig beroep, dient een vrije ondernemer toch rekening te houden met een aantal beroepsspecifieke regels. FVIB wil op de Vlaamse Startersdag in de infosessie 'starten in een vrij beroep' de (toekomstige) vrije ondernemer wegwijs maken. Specialisten van KBC en FVIB bieden deelnemers antwoorden op vragen als :

  • Behoort mijn beroep tot de sector van de vrije beroepen
  • Welke formaliteiten dien ik in orde te brengen om te starten met een vrij beroep
  • Welke ondernemingsvorm kies ik het best
  • Welke vormen van samenwerking bestaan er voor beoefenaars van vrije beroepen
  • Welke steunmaatregelen bestaan er voor vrije beroepen
  • Mag ik publiciteit voeren

De Vlaamse Startersdag vindt plaats op vijf locaties : Gent, Kortrijk, Antwerpen-Edegem, Leuven en Hasselt. Op alle vijf de locaties kunt u deze FVIB-infosessie volgen. Voor meer informatie of voor inschrijvingen (gratis) kan u terecht op de www.vlaamsestartersdag.be.