Printversie

Dag van het Vrije Beroep

Noteer alvast 8 MEI 2018 voor een EXCLUSIEVE EDITIE.

 

De Dag van het Vrije Beroep is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden waar we vrije beroepers, organisaties uit het vrije beroep, beleidsmakers en diverse stakeholders samenbrengen op een hoogstaand event. De Dag van het Vrije Beroep staat garant voor een dag vol inspiratie, inhoud en netwerking.

Voorafgaand aan deze hoogdag lanceerden we in 2016 de gloednieuwe campagne ‘Bedankt voor het vertrouwen’. Hierbij werden alle vrije beroepers in de kijker gezet en ontvingen ze van hun klanten/collega-ondernemers een bedanking.

Bedankt_voor_het_vertrouwen_plat

Op dinsdag 25 april 2017 vond de 8ste editie van de Dag van het Vrije Beroep plaats. Meer dan 200 vrije beroepers ontmoetten elkaar in het exclusieve decor van Dock 3 in Antwerpen.
Thema dit jaar was ‘Spreken is zilver, zwijgen is out’ – externe communicatie in het vrije beroep.

Vrije beroepers staan bekend om hun vakkennis en hun expertise. Uit een recente enquête geeft 74 % aan externe communicatie belangrijk te vinden, ook voor het vrije beroep. Voor de groei van hun praktijk rekenen vrije beroepen vooral op mond-aan-mond-reclame en een goede dienstverlening. Maar als het om het hanteren van moderne, digitale communicatiemedia gaat, hinken vrije beroepen nog wat achterop. Zo beschikt, bijvoorbeeld, slechts 54 % over een eigen website. Maar ook meer praktische bezwaren, zoals tijdsgebrek, spelen de vrije beroepers hier parten. Zo besteedt 54 % van de vrije beroepers amper een half uur per week aan online communicatie, 83 % besteedt er niet meer dan één uur per week aan. En dat is voor álle online communicatie samen. Dus niet alleen die op de website, maar ook op sociale media als Facebook, Twitter, Linkedin... Overigens is in totaal slechts 44 % van de vrije beroepers actief op deze netwerkplatformen.

Fons Van Dyck presenteerde de resultaten van de uitgevoerde enquête en lanceerde 10 specifieke tips voor effectieve marketing en communicatie in het vrije beroep.

Klik hier voor de 10 tips van Fons Van Dyck.

Klik hier voor een herbeleving van de Dag van het Vrije Beroep 2017.

Klik hier voor het filmpje van de Dag van het Vrije Beroep - vrije beroepers in beeld.

 

 

Recent getweet
30 januari
Ben jij gestart in 2017? Schrijf je dan nu in voor de #startervhjaar en maak kans op nuttige prijzen en exposure vo& https://t.co/bZNFUT95ib