Printversie

Webinar-bibliotheek

webinars_federatie_vrije_beroepen_siteOp deze pagina kan u de voorbije webinars van de Federatie Vrije Beroepen integraal herbekijken.

Deelnemen of herbekijken van webinars is exclusief voorbehouden voor leden van de Federatie Vrije Beroepen/UNIZO.

Lid worden? Klik hier. 

 

 


KMO groeisubsidie (Live)

Op donderdagmiddag 27 april 2017 van 12u00 tot 13u00 kan u opnieuw live een webinar volgen vanuit het CONNECT 2.0. project over de KMO-groeisubsidie.  Dit instrument van het Agentschap Innovatie & Ondernemen werd gelanceerd in april 2016 maar is na een goed jaar nog niet zo gekend. Ondernemers die de tool wel al ontdekten lieten ons nochtans weten enthousiast te zijn.

Klik hier om in te schrijven


Waarderingstool bedrijfsoverdracht (24/02/2017)

Hoe wordt de waarde van een onderneming bepaald? De webinar geeft toelichting van methodieken bij de nieuwe waarderingstool, ontwikkeld door UNIZO ism Eddy Laveren, professor Financial Management en Entrepreneurship aan de Antwerp Management School (AMS).

Klik hier om het webinar te bekijken


Online reputatiemanagement (21/10/2016)

Het internet vergeet nooit. Een ongelukkige foto kan u jaren na datum nog online achtervolgen. Uw zakenpartner, kinderen, familie of collega’s… Al wie uw naam intikt, vindt alles over u terug. Helemaal vervelend wordt het wanneer er online iets negatiefs over u als beroepsbeoefenaar verschijnt. Bvb. een – onterechte – aanklacht voor een beroepsfout, een negatieve recensie, … Ook dat blijft voor eeuwig en altijd zichtbaar. Hoewel: u kan zich wél 'verstoppen', zegt expert Willem Van Lynden, oprichter van MediaMaze en gespecialiseerd in online reputatiemanagement.

Willem Van Lynden toont tijdens dit webinar aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden aan hoe u online reputatieproblemen kan oplossen aan de hand van verschillende stappen (o.a. right to be forgotten, privacy autoriteit en zoekmachine reputatiemanagement). Karl Debontridder, product manager bij ADMB Verzekeringen, legt vervolgens uit welke rechtsbijstand u kan gebruiken om in geval van schade uw verhaal te halen.

Klik hier om het webinar te bekijken (exclusief voor leden).


Klare taal spreken als vrije beroepen (23/09/2016)

Als vrije beroeper beschikt u over gespecialiseerde kennis en daar komt onvermijdelijk vakjargon bij kijken. Het is dan ook een uitdaging om die vaak complexe materie helder uit te leggen aan uw cliënten of patiënten. Tijdens dit webinar krijgt u tips om beter te communiceren, zowel schriftelijk als mondeling, aan de hand van concrete voorbeelden uit de vrije beroepspraktijk.

Spreker Gonnie Put is juriste en werkte heel wat jaren voor verscheidene media waaronder Radio 4FM, VRT-televisie, De Standaard en De Juristenkrant. Later specialiseerde ze zich in trainingen voor (financiële) bedrijven, vrije beroepen en organisaties.

Klik hier om het webinar te bekijken (exclusief voor leden).


Proper en goedkoper op de baan, kan dat? (19/02/2016)

Elektrische en hybride wagens zijn in opmars. Tijd om ook over te stappen bij uw volgende wagen? Vraagt u zich ook af of zo’n groene wagen nu duurder of goedkoper is dan een klassieke wagen, rekening houdend met de aankoopprijs, de fiscaliteit en het verbruik?

Voor spreker Bart Jacobs (consultant en zaakvoerder van het automotive adviesbureau Target Solutions) kent de bedrijfswagen geen geheimen. Hij licht tijdens dit webinar toe wat een bedrijfswagen u echt kost en hoe u de kostprijs kan beïnvloeden door slimme keuzes te maken. Hij vertrekt hierbij van concrete voorbeelden, zodat u geïnformeerd kan beslissen over uw volgende (al dan niet groene) wagen.


Klik hier om het webinar te bekijken. (exclusief voor leden)


Do's and don'ts tegen schijnzelfstandigheid in het vrije beroep (11/12/2015)

In diverse vrije beroepen is er regelmatig discussie over schijnzelfstandigheid. Tijdens dit webinar (web seminar) willen we duidelijkheid verschaffen zodat eventuele problemen vermeden kunnen worden. Wat is schijnzelfstandigheid? Welke criteria worden gehanteerd om dit vast te stellen? Welke sancties bestaan er in de theorie en in de praktijk? Hoe wordt dit gecontroleerd? Waarop kan u letten om een kwalificatie als schijnzelfstandige te vermijden? Spreker Tom Messiaen is advocaat en partner bij Monard Law en gespecialiseerd in sociaal recht.


Klik hier om het webinar te bekijken. (exclusief voor leden)


LEAN werken in het vrije beroep (2/10/2015)

Hoe vrij is uw beroep? Voelt u zich soms ook slaaf van uw agenda of mailbox? Hebt u weinig of geen tijd om stil te staan bij uw workflow, terwijl dat eigenlijk wel zou lonen? Het is wellicht herkenbaar voor elke vrije beroeper. Tijdens dit webinar leren we u het LEAN-model kennen, een methodiek om uw organisatie efficiënter en meer klantgericht te maken.

Klik hier om het webinar te bekijken. (exclusief voor leden)

Recent getweet