Printversie

Orde Vlaamse Balies tekent samenwerkingsovereenkomst

De Orde van Vlaamse Balies (OVB) en de Federatie voor Vrije en Intellectuele Beroepen (FVIB) sloten zopas een samenwerkingsovereenkomst. Via de samenwerking wil OVB samen met andere bij FVIB aangesloten beroepsorganisaties de krachten bundelen. Zo zal OVB zetelen in het FVIB-overleg juridische en economische beroepen. Daarnaast volgt OVB het Paritair Comité Vrije Beroepen mee op. De onafhankelijkheid van OVB blijft ook gedurende de samenwerking met FVIB gegarandeerd. Met OVB telt FVIB nu 22 aangesloten beroepsorganisaties.

De Orde van Vlaamse Balies is de wettelijke beroepsorganisatie van de Vlaamse advocatuur. Zij vertegenwoordigt alle 14 Nederlandstalige balies van België (in totaal meer dan 9500 advocaten) en waakt over de eer, de rechten en de gemeenschappelijke beroepsbelangen van haar leden. Elke advocaat is in België verplicht lid van een lokale balie, en dus van één van de Ordes van Advocaten. De OVB is eveneens bevoegd voor de juridische bijstand, de stage, de beroepsopleidingen van de advocaten-stagiairs en de vorming van alle advocaten behorende tot de 14 Vlaamse balies.

OVB zal bij FVIB onder andere deel uitmaken van het FVIB-overleg juridische en economische beroepen. Dat bestaat uit de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN), de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders van België (NKGB), het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR), het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

kleinIMG_4239

v.l.n.r. herkent u Johan De Leenheer, voorzitter FVIB en Edgar Boydens, voorzitter OVB