Printversie

Vereniging van Podologen sluit aan bij Federatie Vrije Beroepen

BVP-ABP is opgericht in 1947. De voorzitter van BVP-ABP, Carine Haemels, is eveneens voorzitter van de internationale vereniging voor Podologie. In België zijn zo’n 250 zelfstandige podologen actief. Elk jaar starten een 120-tal studenten aan de opleiding podologie. Samen met de Federatie Vrije Beroepen wil BVP-ABP de zelfstandige podologen nog beter ondersteunen. Concreet denkt ze aan projecten voor starters en rond ondernemerschap in het algemeen. “Nog te vaak blijkt ondernemerschap onbekend terrein voor pas afgestudeerde podologen”, zegt BVP-ABP-voorzitter Carine Haemels.

Naast de aandacht voor statuut van podologen, het RIZIV en de ontwikkeling van podologische zolen, werkt BVP voornamelijk aan het bekend maken van podologie. “Podologie wordt tot op vandaag niet terugbetaald. Mensen krijgen soms hierdoor de – verkeerde – perceptie dat podoloogbehandelingen niet zouden voldoen”, aldus BVP-ABP.

20150204_UNIZO_samenwerkingsovereenkomst_FVB_en_BVP-ABP-foto_Luk_Collet-9716

Recent getweet
07 juli
RT @WeekendvdKlant: 2020 is geen normaal jaar. Ook het Weekend van de Klant zal er een beetje anders uitzien. Ontdek alle info op onze webs&