Printversie

FVIB/UNIZO/UCM en de economische instituten bekomen uitstel Belcotaxonweb

Na de berichtenregen van bezorgde ondernemers en boekhoudkantoren over het slecht functioneren van de online toepassing Belcotaxonweb, trokken FVIB/UNIZO/UCM en de economische instituten IAB-IBR en BIBF gisteren de kat aan de bel. Belcotax, de toepassing voor het elektronisch indienen van de inkomstenfiches en samenvattende opgaven, kampte met problemen waardoor de deadline van het indienen van 31 maart in het gedrang kwam. Op vraag van de vernoemde werkgeversorganisaties en de instituten, geeft de overheid nu uitstel tot 10 april.

Belcotax is sinds 24 maart operationeel. Ondernemers en boekhoudkantoren moesten voor eind deze maand de inkomstenfiches via deze online toepassing ingeven. Het systeem functioneerde echter slecht waardoor het onmogelijk werd de fiches op één week tijd in te brengen. Bovendien werd ook gevreesd dat de FOD Economie de toevloed van elektronische aangiftes niet tijdig verwerkt zou krijgen.

Daarom vroegen FVIB/UNIZO/UCM en de economische instituten met aandrang om te komen tot een algemeen uitstel voor het indienen van de inkomstenfiches en samenvattende opgaven zoals door de FOD Financiën reeds werd toegekend voor de elektronische en papieren BTW-listing.

Dit uitstel komt er nu. Voor de fiches 281.10 tot 281.40 wordt  de uiterste indieningsdatum via Belcotax- on-web verlengd tot 10 april 2009. Voor de fiches 281.50 blijft de uiterste indieningsdatum 30 juni 2009.