Printversie

Wat zijn mijn ervaring en reputatie waard ? - 7 juni Brussel

 header nieuwsbrief

Een stagiair of zelfstandige medewerker die associť wil worden in een gevestigde praktijk of associatie, moet aandelen kopen of op een andere manier de overige associťs vergoeden voor de opgebouwde praktijk (zowel in materieel, als in immaterieel opzicht). Rekening houdende met de specificiteit van de vrije beroepen stelt zich hierbij de vraag: wat is hiervoor een billijke vergoeding? Ook bij fusies van praktijken is dit een aangelegenheid van belang.

De FVIB-workshop van 7 juni 2007 zal deze kwestie op een toegankelijke wijze analyseren. De deelnemers zullen kennis maken met de meeste geschikte systemen en methoden om de waarde van de praktijk van vrije beroepen (zowel een eenpersoonszaak als een vennootschap) in te schatten. Daarnaast is er ook aandacht voor de praktische organisatie en de financiŽle regeling, om het mogelijk te maken dat medewerkers betaalbaar intreden.

PROGRAMMA

  • 19u : Ontvangst 
  • 19.30u : Verwelkoming en voorstelling FVIB-Kenniscentrum|samenwerken in associatie door Sanderijn Vanleenhove, FVIB
  • 19u 40: Praktische en financiŽle aandachtspunten bij associatie met medewerkers, door Paul De Hondt, stafmedewerker SERV STV-Innovatie&Arbeid
  • 20u 00: Waardebepaling van een vrije beroepspraktijk: methoden, praktische aanpak, incl. fiscale aandachtspunten en financiering door Eddy Claesen van Accountantkantoor Claesen
  • 21u 50: Conclusies door Karel Tobback, voorzitter FVIB
  • 22u : receptie

Elke aanwezige deelnemer ontvangt een gratis exemplaar van het praktijkhandboek 'Samenwerken in associatie'. Voor meer info, klik hier.

WAAR EN WANNEER

Donderdag 7 juni 2007, 19u tot 22u in het KBC-auditorium Herman Teirlinck, Havenlaan 2, Brussel.

INSCHRIJVEN

Leden FVIB/UNIZO/Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en van de bij FVIB aangesloten beroepsorganisaties, alsook cliŽnten van KBC en abonnees van De Tijd betalen 30 euro. Anderen 60.

Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier of bij Iris Mommaerts, iris.mommaerts@unizo.be, 02/238.05.04.

MEER INFO

Sanderijn Vanleenhove, 02/238.05.44 of sanderijn.vanleenhove@unizo.be

 ESF kleurlogo  ESF: Bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.