Printversie

Verplichte permanente vorming voor apothekers

Het KB dat de modaliteiten voor de verplichte permanente vorming voor apothekers vastlegt, is verschenen. In dat KB staat onder andere wie de opleiding moet organiseren en wie ze controleert.  
Vanaf 1 januari 2015 zijn nu dus ook de apothekers verplicht opleidingen te volgen of te geven. Gemiddeld moet men 20 vormingspunten per jaar verzamelen.

Het KB beschrijft drie verschillende domeinen: farmaceutische wetenschappen – farmaceutische zorg – gezondheid & samenleving.

Het kernwoord in de regelgeving is "Zelfregulatie". Met andere woorden: het zijn de officina-apothekers zelf die er moeten voor instaan. Zij zullen dat doen via hun vertegenwoordigers, APB en Ophaco. Om dit te kunnen realiseren, hebben beide beroepsorganisaties de handen in elkaar geslagen en een samenwerkingsverband gesloten. Het resultaat is de website www.vormingapothekers.be.

Op deze website vindt u nuttige documenten (het desbetreffende KB, Model van aanwezigheidsattest voor apothekers, ...), een lijst van erkende vormingsactiviteiten en nog veel meer.

.